HTML

Amerikába jöttünk

Kedves mindenki! Itten olvashatjátok - immár harmadszor - kalandjainkat az USA-ban. :)

Sziasztok!

Tegnapelőtt voltunk Philadelphia-ban, és sajnos arról, hogy az azt megelőző napon mi történt, már fogalmam sincs. :D Két, maximum három napnyi távlatból annyira összefolynak az események, hogy még részletekre sem tudok visszaemlékezni mert nem tudom mi mikor volt. :)

Annyi biztos, hogy az előző bejegyzésben említett mozi akkor nem jött össze, de azóta igen. Erről majd később.

Szóval tegnapelőtt időben elindultunk Philly-be, miután megreggeliztünk és az útra is csináltunk szendvicseket. Odaérve megpróbáltam kivenni az első fizetésemet a kártyámról, amit előzőleg rátetettem az irodában, de még nem érkezett meg rá. Úgy fél órás keresgélés, járókelő kérdezgetés (ebben Andi profi :D) után sikerült találni egy olyan bankot is, ahol nem csak ATM van, itt Andinak kifizették az ő csekkjét, amit szerencsére magával hozott, úgyhogy máris rendelkeztünk némi pénzmaggal. :)

Ezután a tavalyi útvonalon városnézés és vásárolgatás következett, Andinak is nagyon megtetszett a város, eddig még nem találkoztam olyannal, aki más véleményen lett volna. Furcsa volt, hogy már másodszor járok itt. :)

Az igen durva hőségben sétálva a  boltok mellett megnéztük a felhőkarcolókat, a városházát, egy templomot - amit amúgy csak fizetős túra keretén belül lehet megnézni, de a kinti őr rendes volt és megengedte, hogy a benti lépcső tetejéről körbefotózzunk -, a városi könyvtárat, a szépművészeti múzeum lépcsőjét, a Rocky szobrot. Annyi minden látnivaló van még, de sajnos egy délután alatt ennél több nem nagyon fér bele. 

Ittunk megint 1 $-os Dunkin Donuts jegesteát, a táplálékot pedig a magunkkal hozott szendvicsek és a Burger King szolgáltatta. Igyekeztünk olcsón kijönni. :)

Nagyon sok képet csináltunk mindketten, Andi videózott is párat, majd idővel teszünk fel (lehet, hogy ez a félmondat már ismerősen cseng mindenkinek... xD).

Kicsit késve indultunk haza és a drága angolok közül jó párnak sikerült magát detoxba való állapotba hozni, úgyhogy kellemes volt a hazaút... :D A buszunk amúgy nagyon jó volt, ugyanaz, amivel tavaly a Niagaranál voltunk. Majdnem éjjel fél kettő volt mire hazaértünk, másnap pedig már 7-től, illetve fél nyolctól dolgoztunk.

Időközben a Philly-s napon Krisztián is elutazott a barátnőjéhez, ha minden igaz ma már jön is vissza, kíváncsi vagyok az élménybeszámolójára. :) Tegnap átlagos nap volt, a fáradalmakat a szünetekben kómás alvással próbáltam kipihenni, ám hiába terveztünk korai lefekvést, tegnap este volt staff mozi. Most már tényleg. :)

Fél tízkor vittek be minket Hancock-ba két iskolabusszal és több kisbusszal, a Transformers 3-at adták. Egyszer meg lehetett nézni, kaptunk megint ingyen kólát és popcornt, de baromi hosszú volt a film, a vége felé már alig láttam ki a fejemből. :) Úgyhogy tegnap is félkettő körül kerültünk ágyba, ennek köszönhetően a mai délelőttöt is az alvásnak szenteltem, Andival együtt, mert most délután dolgozik, így délelőtt tudtunk együtt lenni. Remélem ma már sikerül legkésőbb éjfélkor lefeküdni és nem csak alvással fogom tölteni a szüneteimet. :) De megérte, mert jó volt azért a mozi, Philly-ről nem is beszélve. A múltkori három pólóm és egy pizsamanadrágom (igen :D) mellé még újítottam egy pólót és egy rövidnadrágot is, olcsóért. Ja meg egy könyvjelzőt. Jut eszembe, előbbi kettőt Anditól kaptam, hiszen ő fizette. ^^

Egy Ray-Ban-re hajazó kamu napszemüveget is vettem, szerintem tök jól néz ki, régóta akartam ilyet és csak 15 dolcsi volt. Szegényt amúgy sikerült kb. egy órával a megvétel után elejtenem, össze is karcolódott kicsit, tiszta ideg lettem, de Andi kijelentette, hogy akkor ez az övé, majd kapok másikat... (<3 :) Mielőtt elfelejtem a dollárról jut eszembe, tisztázódni látszanak a dolgok fizetés ügyben. Nem órabérben vagyunk, csak valami új törvény miatt írni kell a ledolgozott órákat, és lényegében óradíjban számolják a fizetésünket, de egy fix heti óraszám alapján. A nagyfőnök ült le velünk tegnap beszélni, és rákérdeztem, mondta hogy nem kaphatunk kevesebbet a szerződében foglaltnál, valószínűleg kicsivel többet fogunk. Reméljük tényleg. :)

Úgyhogy így állnak a dolgok. Reméltem, hogy tudok most skype-olni az otthoniakkal, de amikor feljövök épp nincs fent senki sosem. :( Na majd legközelebb remélem. ;) Most már talán nem kómázással töltöm majd a szüneteimet.

Móninak és Anyának nagyon köszönöm a felvételis közreműködést, Krisztinek gratulálok az autóhoz, Enikőéknek jó utat kívánok és vigyázzanak nagyon magukra, a kommenteket is nagyon köszönöm mindenkinek, puszilunk és ölelünk mindenkit! :)

Ui.: Azért kaptok két képet is, az elsőn én vagyok a szemüvegemben, a másodikon pedig Andi a zászlós út magyar lobogójánál. :) Közöset most nem tudok feltenni, mert még csak az én fotóim vannak a laptopon, olyat meg csak a kicsivel csináltunk.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rudiusa.blog.hu/api/trackback/id/tr463053692

ketike 2011.07.10. 06:40:25

Sziasztok!
Nagyon vártam már az élménybeszámolót, örülök, hogy jól sikerült és jól éreztétek magatokat! Használjatok ki minden lehetőséget, ami a munkán kívül adódik, nem csak dolgozni kell, hanem szórakozni is! :-) Reméljük hamarosan Te is pénzhez jutsz végre! :-)
Itthon most trópusi hőség van, nem nagyon lehet napközben az utcán megmaradni!
Továbbra is nagyon sok puuuussszzzziii Nektek!!

w.padre 2011.07.10. 08:51:54

Hali gali Apafej ! Jó volt olvasni az élmény beszámolód,jó mozgalmasan telnek a napok , nem árt a pörgés,legalább felejtős egy kicsit az a sok lüke edény ! Kafák a képek is jól néztek ki,ütős a szemügéd.Nállunk most hőgutát lehet kapni,tegnap 37 celsiuszocska volt,de legalább mára többet mondanak lassan szicilia elbujhat mellettünk,,a pupák is szuszog vadul a nagy bundájában néha locsolgatni kell. :) A skype-olni tök jól sikerált,ráéreztünk az időpontra.Továbbra is vigyi-ügyi-oki, sokszor öliböli a kiccsaládod !! :)

AtaVica 2011.07.10. 10:08:27

Szia Öcsi! nagyon sukár a szemüveged:) tökre de vagány:))) klassz a beszámoló és a képek is, várjuk a többit mikor idő enged:) itten minden a rendben van, döglünk meg a melegtől reggel 9kor már 30 fog bírt lenni! Ata mondja még éjjel sem megy 26 alá!!! további tök jó élményeket nektek és vigyázni ezernyi pusszantás!! szeretés van!!!

w.evita 2011.07.10. 16:35:45

Szia Nyuszó!
Helyzetet jelentek itthonról 40 fok van az erkélyen árnyékba!! Azt hiszem ez már durva! Jó sokat írtál a blogba, meg a képek is tök jók! Köszi érte! Jó volt tegnap este kicsit skypolni, bár vegyes volt, felváltva Apával nyomtuk. Jó a szemügéd is, jól áll, egy kis karc, kifejezetten vonzó bír lenni!:)
Ne dógozd magad agyon, néha pihizz is egy kicsit, meg ilyenek! Csak ügyesen, vigyázzatok magatokra! Puszilunk a forró Magyar honból!:) Ja meg ölelünk is!:)
süti beállítások módosítása