HTML

Amerikába jöttünk

Kedves mindenki! Itten olvashatjátok - immár harmadszor - kalandjainkat az USA-ban. :)

01.
szeptember

Áram és víz

winrudi  |  4 komment

Ismét jelentkezem, hiszen sok dologról kell mesélnem. :) Még az előző bejegyzéshez tartozik időben, hogy végre megjött a Sennheiser fejhallgatóm, ami nagyon nagyon jól szól, úgyhogy ha valami, akkor ez biztos megérte ennyi pénzért. Imádom. :) Köszi ősök a közreműködést!

Aztán. Utolsó este, vasárnap ugye sajnos CC nem volt, de a diningban volt egy kis buli. Volt kaja, pia (alkoholmentes) meg zene. Valamelyik Jacko számra és a Waka waka-ra pl. össztáncoltunk, elég vicces volt. :D Később a bunkban folytattuk a bulit egyéb hangulatfokozó italok társaságában. :) Egy fontos infó, hogy eddigre már Irene áldásos tevékenysége nyomán elment az áram és ezzel együtt a víz is. Az egész tábor területén egyedül a dining hallban volt áram és víz, mert annak saját generátora van a konyha miatt. Ezt a szálat mindjárt folytatom. :)

Másnap reggel már post camp volt (hétfő), tizenvalahányan maradtunk a konyhán. Délelőtt elég szakaszosan dolgoztunk, ugyanis nagyjából ötpercenként el kellett köszönni valakitől. Mindenki mindenki nyakában volt, eredtek a könnyek. :) Néhányan nagyon a szívünkhöz nőttek, úgyhogy elég szomorú reggel volt. Furcsa de egyben nagyon jó érzés, hogy olyan emberek, akiket néhány hete ismersz és esetleg nem is beszélgettél velük túl sokat, mégis sírva a nyakadba ugranak ha el kell köszönnöd tőlük. Nem is beszélve azokról, akikkel minden nap órákat eltöltöttél. Andinak és nekem is vitathatatlanul a kollégám, Jamón a kedvenc mexikóija, őt nagyon megszerettük. Mondta is nekem, hogy jajj Rudolf, a férfiak nem sírnak, aztán bőszen törölgette a szemeit. :) Ha jövőre is az USA-ban dolgozik majd, akkor utána nem itt, hanem Európában szeretne utazgatni, mert neki az a nagy szó (még sosem járt a tengeren túl) és mindenképpen jön majd Magyarországra is. :)

Fel sem tudnám sorolni hány embertől köszöntünk el, utoljára Krisztián futott be, épp csak pár szót váltottunk; sajnos Réka és Gábor nem jöttek, gondolom már nem fért bele az idejükbe, sajnáltuk. :(

Időközben Gáborékról utoljára azt hallottuk, hogy NY-ban vannak, remélem azóta már továbbálltak, hiszen már Vegasban kell lenniük. Krisztián pedig ma írt, hogy nagyon élvezik Hawaii-t. Azt elhiszem. :)

Eme szomorú kezdet után nagyon jó folytatást vett a post camp, már nem területek szerint dolgozunk a konyhán, hanem szinte mindenki csinál mindent, már Carry, a salad bar főnök is mosogatott. :) Az egész pedig nagyon bulis, mindenki jókedvű és szerencsére csak jófej emberek maradtak. MÁR NEM MOSOGATOK! :) Átmentem Andihoz, úgyhogy én is salad bar-os vagyok, elmondhatatlanul élvezem a két hónap mosogatás után. :D Szinte mindenki mosogat, segítünk egymásnak, úgyhogy egyszerre kezdünk és végzünk, amíg mi csináljuk a kaját, a többiek felkészítik a konyhát a télre (elpakolják a cuccokat, takarítanak, stb). Szóval nagyon tetszik nekünk az egész.

Egy kis szépséghiba azért csúszott az egészbe, ugyanis a vasárnapi áram- és vízmentesség egészen ma délutánig fennállt. :D Szombat óta tegnap fürödtünk először, vödörből. :D Este a koromsötétben vittük fel a vödröket a bunkokig, hogy legalább megmosakodjunk. A csillagokon és a zseblámpákon kívül semmilyen fényforrás nem állt rendelkezésünkre esténként. :) Nem mondom, hogy a legjobb körülmények voltak, de őszintén szólva még ezt is élveztük, furcsán rájön ilyenkor az ember, hogy a vezetékes víz és az áram milyen sokat jelent. Mivel esténként csak a dining-ban lehetett volna netezni, (semmi más programot nem tudtunk volna csinálni), ezért az elmúlt két estére szerveztek ingyenes programokat a post camp staffoknak és a néhány táborozóknak egyaránt.

Hétfő este moziba vittek minket Hancockba. :) Nagyon megörültünk neki, az új Harrison Ford film (valami cowboy-os-űrlényes) és az Amerika kapitány között lehetett választani. Mi utóbbit néztük, bődületesen rossz film volt, de a sötétben való ücsörgésnél sokkal jobb, úgyhogy még ezt is élveztük. :)

Tegnap pedig bowlingozni voltunk. :) Még sosem játszottam és nagyon tetszett. Tipikus amerikai kisvárosi helyen voltunk, amilyen a filmekben van és sűrű verekedések helyszíne (ott legalábbis :D). Bárpult, leülős rész, aztán pedig a pályák. Kaptunk bőrcipőt, Ritáék fotóztak is, jól éreztük magunkat. Este miután hazaértünk, a már említett vödrös megoldással fürdőztünk. :)

Ma délután visszajött az áram és a víz, ahogy már említettem. Ennek örömére teljesen kitakarítottuk a bunk-ot, kivittük Krisztián ágyát és rendet raktunk, wc-t, padlót, fürdőt dzsuváztunk. :) Ezt követően magunkat is letakarítottuk végre, bevetődtünk a zuhany alá. :) Most a vacsi után vagyunk, már végeztünk a munkával és megírtam a bejegyzést. A ma esti program nyolctól elvileg valamilyen filmezés a cirkuszban, ahol kapunk pizzát és mindenféle édességet, amiket a nyár folyamán a szülőktől kapnak postán a gyerekek, de nem kaphatnak meg. :))

Remélem jó lesz, majd elmesélem azt is. Jaj és majdnem elfelejtettem. Délelőtt Andi ötlete nyomán fokhagymás-tejfölös uborkasalátát csináltunk az egyik vacsorás salátának. :) Minden hozzávaló volt szerencsére, csak a tejfölként alkalmazott sour creme kicsit édes, ezt Andi sóval és ecettel kompenzálta. Nos a visszajelzések: a magyarok (Rita és Zita) teljesen odáig voltak, nagyon örültek neki és befalták (még Dávidnak is ízlett, aki nem szereti a tejfölt), a külföldiek pedig odáig voltak érte. Aaron a tanzán mosodásfőnök (ez milyen hülyén hangzik :D) teljesen kész volt, hogy úristen ez mi, meg kér még, aztán már alig tudott mit szedni mert nagyjából 10 perc alatt elfogyott. :D Egy nem tudom milyen nemzetiségű cirkuszos lány is legalább háromszor elmondta mennyire finom volt. :) Úgyhogy a siker teljes, ügyesek voltunk (főleg Andi)! :)

Az utazás előtt még mindenképpen jelentkezem. :)

ui.: Feltettem a Niagarás képeket facebook-ra. Ide a salátáról próbáltam meg feltenni egy fotót, de a blog úgy döntött, hogy ő most ezt nem szeretné, úgyhogy ezt majd később igyekszem pótolni.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rudiusa.blog.hu/api/trackback/id/tr273194473

ketike 2011.09.01. 11:34:14

Szia Manó!

Nagyon jók lettek a Niagarás képek, már láttam őket és örömmel olvastam az újabb bejegyzést is!! Már tényleg csak pár napotok van és klassz, hogy bár dolgozni kell még, de élvezitek és csapjatok egy nagy bulit a végén, ha lehet!!
Áram és víz nélkül, megtapasztaltátok az igazi tábori körülményeket, de az is tud bulis, vicces lenni, főleg, ha nem tart sokáig!! :-))
Andinak gratula a salihoz, megmutattátok a többieknek, milyen finomat tudunk mi készíteni, nem csak íztelen és mű kajákból áll az élet! :-))
Nagggyyooon sookkkk puuuuuszzsziiii!!!!

w.evita 2011.09.01. 15:33:26

Szia Manócska!
Örömmel olvastam a bejegyzést, az ember el sem hiszi, hogy lassan vége a melónak, még két nap, ha jól sejtem! Remélhetőleg azért ez a hülye szélvész Iréne nem rondított bele a végébe és mégis tudtatok egy kicsi búcsúbulit tartani! Mexikói barátotokat szívesen látjuk itthon!
A képek nagyon jók, és én is szívesen megnézném élőben, csak ne kéne annyit repülni hozzá!
Nagyon vigyázzatok magatokra és nagyon várunk már haza!
Puszilunk milliószor!:))

w.padre 2011.09.01. 17:33:20

Szia Apafej ! Tök érdekesek és viccesek a történések, kivéve a villany és víz mentes túlélő tábort.De hál Istennek jól megúsztátok a bolondos némbert. A legjobb, amit mától rögzítek az arany köpéseim közé idézem " Aaron a tanzán mosodásfiú " ez mindent visz , laposra röhögtem magam rajta. ( tiszta Rejtőő ) Itthon már vágjuk a centit,vigyizni csak így tovább! Mill puszi és lapolgatás a a tyád !

encsiko 2011.09.01. 19:59:24

Hello Rudiii :) Meg persze Andi :)

Nagyon jo olvasni a blogot.. bevallom oszinten ma potoltam be mindent julius elejetol, de nagyon elveztem... annyira jo lehetett ez a nyar :)
Azert a mienk se volt semmi :) De itthon vagyunk, rendben epsegben, ugyhogy alig varom hogy lassalak titeket valamikor :)
Ha a tavalyi postcampes elmenyeim nem csalnak valamelyik este tok romantikus progi lesz a parton sok sok marshmallowal meg tuzes tancosokkal :)
Nagyon jo nyaralast es pihenest ezutanra, olellek titeket!
encsiko
süti beállítások módosítása