HTML

Amerikába jöttünk

Kedves mindenki! Itten olvashatjátok - immár harmadszor - kalandjainkat az USA-ban. :)

Mármint Andrew-é. Illetve nem is teljesen az utolsó, de inkább majd később elmagyarázom. A New Yorkos day offunk óta nem nagyon történt érdemleges dolog, így inkább a tegnapiról mesélnék, ugyanis tegnap megint szünnapunk volt. Lementünk reggelizni, mert utána gymbe akartunk menni, de rájöttünk, hogy várni kéne rá még vagy 45 percet, így inkább visszagyalogoltunk a házba. Ledőltünk filmezni, meg aludni még kicsit. Anna és Krisztián inkább sokáig aludtak, így csak ebédre kerültek elő.

pic 002m.jpgEbéd előtt aztán levitettük magunkat Aaronnel a gymbe. Időközben a második fizetési csekkünket is megkaptuk (végre!) azokat odaadtuk Aaronnek, aki ment Callicoonba, és feltette nekünk a kártyánkra. Ebéd után másodszor is felgyalogoltunk, majd mivel Andi az előző napi staff meetingen megkérdezte Lee-t, az egyik lovas lányt, elmentünk lovagolni. :) Még sosem ültem lovon, a többiekkel ellentétben, úgyhogy ideje volt ezt is kipróbálni. Kellett felvennünk ilyen lovagló sisakot meg csizmát. Először Anna és Krisztián ment, aztán Andi és én. Felültünk a lovakra, és mindkettőnket egy-egy counselor vezetett futószáron. Nagyon furcsa érzés volt, hogy ennyire mozog alattam a "jármű" amivel megyek. :) Egy kb. 10-15 perces kört sétáltunk az erdőben, néha eléggé lejtős és meredek volt, de ügyesek voltak a pacik. :D Egyszer felbukkant vagy öt őz, akiknek a hirtelen mozdulataitól állítólag néha megijednek a lovak, már vizualizáltam, hogy na most fogok hanyatt esni, de a counselorök elhajtották az őzeket, úgyhogy folytathattuk az utunkat. Az én lovam egyébként nagyon kis beles volt, félpercenként nyúlt minden fű, gaz és ág után. :D

Lovaglás után beugrottunk inni a dining hallba, majd lesétáltunk az ilyen kézműves részhez. Anna csinált bőrkarkötőt, Quinn, a kerámiás hapsi pedig megmutatta Andinak meg nekem, hogy hogyan kell agyagból bögrét meg ilyeneket csibálni, úgyhogy majd még szeretnénk hozzá visszamenni ha lesz időnk, mert nagyon jófej volt és jópofa dolgokat lehet nála összebénázni. :D

pic 004m.jpg

Ezután feljöttünk a házba, majd gyors zuhanyzásom után az Aaron vezette laundry vannel Scobes házába indultunk, ő egy ötvenes pali, aki a vonatos terepasztalos résznél dolgozik. Azért mentünk hozzá, ugyanis Andrew sajnos kedden elutazik és előtte még akart főzni egy magyar vacsorát, úgyhogy csirkepaprikást ettünk krumplival, tejföllel és fokhagymás-tejfölös uborkasalátával. Mit ne mondjak isteni volt, Krisz vagy háromszor szedett. :D Ja aki nem tudja esetleg, Andrew délvidéki magyar, vagy 50 éve él az USA-ban és nagyon jól beszél magyarul, imádjuk az akcentusát. :) Valószínűleg decemberben jön Magyarországra (meg Szerbiába és Horvátországba), minket is meglátogat majd. A maradékot ki akarták dobni, mondtuk hogy nehogy ki merjék dobni, inkább elhoztuk az egész fazekat. :D Nagyon jó házigazda volt amúgy Scobes, kaptunk rágcsát, innivalót, kávét, stb. Két macskája is van amúgy, meg időközben a fia is befutott, amúgy tipikusan ilyen macskás idősödő úr típus. :D Ott volt amúgy még Quinn is meg még páran a kézműves részről, főleg amerikaiak. Az egyik srác, Ryan Arkansasből van, tőle például megtudtuk, hogy az "Arkansas" nem "erkenzesz", hanem "árkánzá"-nak ejtik, mintha semmi nem lenne a végén. Emiatt fél percig nem értettük, hogy honnan származik. :D Mesélte, hogy a városkában ahol fölnőtt, minden nyáron van tornádó, úgyhogy már négyévesen a kádba bújt előle. Erre mondta Andi, hogy Magyarország ilyen szempontból mennyire jó, mert se vulkán, se tornádó, se földrengés, egyedül áradás szokott lenni, mondta a srác, hogy az a dolog amitől a legjobban fél, hát igen, ki mivel találkozik ritkán vagy gyakran, neki egy tornádó már meg se kottyan. :D

pic 011m.jpg

Utána a vörösiszap katasztrófát is elmeséltük neki, de azért nem csak ilyen gyászos témáink akadtak. :) Szóval a kaja nagyon finom volt, a társaság is jónak bizonyult, kb. 9 körülre értünk haza, ja 6-ra mentünk. Este még itt voltak fent Krisztiánék, beszélgettünk, neteztünk, ma délelőtt pedig Andi lefoglalta a new yorki szállást szeptemberre, úgyhogy megvan hol lakunk majd hárman, Bencével. :)

Ma újra munka, de mivel holnaptól ismét parents day, most alig van munkánk, mert cserélődni fognak a gyerekek, nem mosat mindenki. Az idő szép, délután jó lenne medencézni egyet, este pedig természetesen gym. :) A Bukovszki testvéreknek pedig ezúton is boldog születésnapot kívánunk! :)

Ölelés! :)

1. kép: Andrew és a finomság.
2. kép: A társaság egy része.
3. kép: Mi és Andrew. :)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rudiusa.blog.hu/api/trackback/id/tr174656720

ketike 2012.07.14. 20:09:39

Szia Manó!

Jó volt megint olvasni, rólatok! Lovas szerelésben is csináltatok képet? :-) Én félnék felülni egy lóra, nagyon bátrak vagytok! :-) Klassz, hogy ilyen jó társaság van!! Ma én is ugyanazt ebédeltem, mint ti, csak tésztával, Mamánál! :-) Ő is puszil benneteket, mindig kérdezi, hogy vagytok!
Nagyon Sok puszo Nektek tőlem is!!!!!

AtaVica 2012.07.14. 20:23:33

Sziasztok! Itt a Vica:) momentán éppen sárga vagyok az irigységtől:) LOVAK???? őrület:) nagyon jó lehetett nektek!!!! A nagy kajálás is jól hangzik, tök jó móka lehetett! Örülünk, hogy jól vagytok és minden oké felétek! Itt is minden rendben van, vágjuk a centit, hogy mikor csobbanhatunk végre a Balatonba. Vigyi magatokra sok sok puszi szeretve vagytok!

w.evita 2012.07.15. 07:51:46

Szia Manócska!
Tök jó dolgok történnek veletek odakint! Biztos jó fejek voltak a lovacskák, én is szívesen felülnék egyre, bár elég nagynak tűntek amikor közelről találkoztam velük a múltkor Domonyvölgyben! :) Nálunk az írásban emlegetett áradástól kell tartani, mert olyan eső volt éjszaka, és még lesz is, hogy csak na. Momentán 16 egész fok bír lenni! :))Kapjuk a kiképzést rendesen az időjárástól, emberi lény legyen a talpán, aki ezt kibírja! Viszont minden remény megvan arra, hogy a Vica meg Ata jövő szombaton nagyot csobbanjon a jó fincsi Balatonban! Szóval a helyzet változatlan, vigyázzatok magatokra lovaglás gym-ezés és egyéb elfoglaltság közepette!! Csókolunk!!
Anci

w.padre 2012.07.15. 17:58:13

Hali Mandula ,Pontokat nem birok nyomatni a laktokodról irok,a bötüket is nehezen találom ez elég tudományos klaviatúra,Tisztára élménydús kiruccanásokat tesztek,a pacik nagyon aranyosak ,föleg az ilyen szelid lovacskák,szerencsére Andrew föztje kizökkentett benneteket a hamburger-juharszörp páros rettenes szoritásából,a képek szupik jóónéztekki,továbbra is vigyi-pusza satubbi,csak igy tovább a atyád ,A sergyüjteményed erőssen ,gyarapszik,csákány-csőváz mi1más
süti beállítások módosítása