HTML

Amerikába jöttünk

Kedves mindenki! Itten olvashatjátok - immár harmadszor - kalandjainkat az USA-ban. :)

17.
június

Hallelujah

winrudi  |  6 komment

Ismét jelentkezem, most legalább van mit mesélni. Ott fejeztem be szerdán, hogy másnap megérkezik Anna, Krisztián barátnője. Meg is érkezett, de csütörtök reggel venném fel a történések fonalát, ne szaladjunk ennyire előre. Csütörtök reggelre Krisztián kért egy van-t, amivel ő, Andi és én mentünk el Annáért a Newark reptérre. Kaptunk GPS-t, úgyhogy ez megkönnyítette a dolgunkat, de a kismillió elágazásnál azért oda kellett figyelni.

Egy 15 fős kisbuszt kaptunk, úgyhogy Krisz minden vezetési tudományára szükségünk volt, de ügyesen megoldotta. Anna gépe kb. 40 perccel előbb landolt, de utána majdnem két órát kellett várnunk rá, mire átjutott a vámon, a csomagfelvételen és egyebeken. Krisz már lerágta a körmeit, de aztán végre kijutott.

Hazafelé Anna nagyon aranyos volt, meghívott minket egy mekis kajálásra, mert mi már eléggé pénzszűkében voltunk/vagyunk, de ha minden igaz holnap vagy holnapután megkapjuk az első fizetést. Az úton végig beszélgettünk (főleg miután mindenki evett és ezzel néhány tápanyagmorzsát is magáévá tett), jól éreztük magunkat. Már sötét volt, mire a táborba visszaértünk. Anna azóta munkába is állt, a salad barban dolgozik, mint Andi tavaly.

newark.jpg

Aztán pénteken lazy day volt, melynek keretén belül a gyerekeket moziba vitték és a vacsi utáni vetítésre menő buszok egyikére mi is felfértünk. Két film közül lehetett választani: Man in Black 3 és a Battleship (nálunk Csatahajó). Igaz, hogy mi Andival otthon már láttuk a másodikat, de mégis erre ültünk be, mert egyrészt elsőre magyarul láttunk, másrészt annyira tetszett mindkettőnknek, hogy szívesen megnéztük volna újra moziban. A film mellé persze ingyen kóla és popcorn járt, végül Krisztiánék is jobbnak tartották a filmet, mint amire elsőre számítottak.

A tegnapi, szombati nap legnagyobb eseménye az esti staff talent show, azaz egyfajta ki mit tud volt. Ezen főleg counselorök, azaz gyerekfelügyelők léptek fel, és főleg énekeltek, csak néhány, az énekléstől eltérő produkció volt. Utolsó előttiként viszont egyetlenként a support staffok közül a jamaikai kollégánk, Stephanie is fellépett, a Halleluját énekelte, a legkisebb túlzás nélkül az eredetivel legalább megegyező színvonalon. Sok jó előadás volt tegnap, de ő volt az egyetlen, akinél az egész színház minden nézője felállva, visítva tapsolt, és kétszer vissza kellett jönnie a színpadra, mert nem akart szűnni az éljenzés. Miután vége lett az egésznek, szegény alig tudott haladni, mert kétlépésenként megállította valaki, hogy megölelje és gratuláljon neki. Senki nem akarta elhinni, hogy ilyen hangja van és a mosodán dolgozik. :) Ma is lesz egyébként egy ugyanilyen show, és vissza is hívták, hogy most elsőként ő énekeljen, de azt hiszem nem fog, azt mondta ez egyszeri alkalom volt. Egyébként szerintem hülyeség tőle, de hát ő tudja. Mi minden nap élvezhetjük a dúdolgatását, mindig úgy dolgozik, hogy közben fél füllel zenét hallgat és énekel. :)

A tegnapról mára virradó éjszakán pedig volt egy kisebb botrány, illetve mára teljesedett ki, ugyanis tegnap este az új treehousenál, ahol Krisztiánék is laknak és a legújabb épület, volt valami buli, ahol ittak, cigiztek meg hangoskodtak és az egyik idősebb pali beköpte őket. Emiatt az egyik mexikói konyhás srácot majdnem ki is rúgták, de mindenesetre az összes ott lakó ordítással fűszerezett lecseszésben részesült, köztük szegény Kriszék is, akik a buli alatt békésen aludtak. Mondjuk a düh maga teljesen érthető, nagyon szép az új ház, rengeteg pénzbe kerülhetett, nem csodálom, hogy ennyire kibuktak.

Azt hiszem nagyjából ennyi, most legalább az előző bejegyzésekkel ellentétben volt mit mesélnem. :) Amint ismét lesz, újra jelentkezem.

Ölelés. :)

(Képnek egy a newarki reptérről felszálló gépről kerestem fotót, háttérben Manhattan az Empire State Buildinggel.)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rudiusa.blog.hu/api/trackback/id/tr554594722

ketike 2012.06.18. 08:21:41

Szia Manó!
Látom zajlanak az események, jó, hogy nem abban a házban laktok! A csatahajót én is láttam, nekem is tetszett, most a prometheusra gyúrok, talán nyár végére eljutok, a moziba :-)Itthon őrült hőség van, én szombaton a velencei-tó körül bicikliztem persze a legnagyobb melegben, 10-14 óráig teljesítettük a távot, több kisebb pihenővel! :-) A héten éjszakás vagyok többnyire és szerintem már a könyvet is el fogom olvasni! Sok puszi Nektek!!!!!

Gavo 2012.06.18. 16:54:20

Cső!

Hát Stefnek elég jó hangja van, ha jól emlékszem gospel kórusban nyomja otthon, egyébként üdvözlöm :D
A lengyel cseremunkást azt annyira nem ő nem nőtt igazán a szívemhez XD, de ezt azért ne mondjátok neki még bevagoníroz...

Nyomassatok már képet majd valahova az új TREEHouseról, nagyon kiváncsi vagyok a pecóra :D
A lényeg hogy zajlik az élet :D

Pá!

Ui: Olyan vicces mert valamelyik bejegyzésedben olvastam hogy
"minden nap megvan melyik bunkok ruháit mossuk"
Ha valaki nem tudja mi az a bunk akkor simán azt hiheti hogy ilyen csúnyán beszélsz azokról a drága gyerekekről csak véletlen rövid o-val írtad :D XD

w.padre 2012.06.18. 18:11:25

Haligali Mandula ! Ez az utóbbi pár napotok tényleg tartalmas volt,így midjárt színesebb a táborosdi.Izgi lehetett a reptéri út,de ügyesen megoldottátok,remélhetőleg tolják a manit a jóképüek, mert eléheztek még a végén , és akkor csúnya nagy verekedést rendezünk. :) ! A konzulőrök mifelénk is fellelhetők,védik a követségeket, de a segéd anyagok " support staffok" nevű elfoglaltság ölég ismeretlen.Csak így tovább,puszka ,ölelbölel ,vigyi, a atyád ! :)

w.evita 2012.06.18. 20:35:27

Szia Manócska!
Rendkívül örvendek néki, hogy ti kimaradtatok a lecseszős akcióból, nem hiányzik az néktek!
Csatlakoznék az előttem szóló ifjúhoz, mely szerint néhány képet esetleg ha fel tudnátok rakni, azt igen nagyon tudnánk díjazni. Valahogy nem igazán jön össze nekünk az élőszavas kommunikálás mostanság, így legalább képet láthatnánk!
Nálunk különösebb nem történik, ha csak az nem, hogy meg kell őrülni a nagy melegben! a Hétvégén papucs szandál beszerző köruton voltunk atyáddal, kb. az összes boltot végigjártuk és felpróbáltam 50 pár cipőt, még végül sikerült találni báli cipőt! Csütörtökön hivatalos vagyok a Duna palotába könyvbemutatóra, azért van ez a felhajtás.Kíváncsi vagyok mi lesz, majd beszámolok róla. Nagy újság még, hogy kiolvastam a Katedrálist, és most erősen nem tudom mit kezdjek el!Jó nagy a választék.
Most látom, hogy milyen sokat írtam, szóval legyetek jók, ha tudtok, és csókolgatunk mindkettőtöket!
Anci

AtaVica 2012.06.19. 05:04:29

Szia Öcsi!! Nem kell attól tartonotok, hogy unalmas lesz az biztos!! Valami izgi úgyis mindig történik. Képzeld, a Matyi kollegámnak van valami cimbije, aki a ti osztályos társatok volt a gimnáziumban (kézilabda kapus, vagy valami)mondta a nevét is , de elfelejtettem :)! Az van, hogy nem aludtunk sokat, mert későn feküdtünk le:). Még mindig sokk hatása alatt vagyunk, a tegnapi történések miatt!! Vigyi Magatokra, és nagy pusszantás nektek!!!!!!!!!!!! FOTO PLIZ :)

ketike 2012.06.20. 13:47:46

Szia! Jelentem elolvastam a Varjak lakomáját, igen tetszett, olvasnám a folytatást, de várok míg visszahozod a könyvet, magaddal együtt!! :-))) Addig lefoglalom magam a tövbbivel!! Sok puszi Nektek!!!!
süti beállítások módosítása