HTML

Amerikába jöttünk

Kedves mindenki! Itten olvashatjátok - immár harmadszor - kalandjainkat az USA-ban. :)

Sziasztok!

Végre jobb kicsit a net, és letelepedtünk annyira, hogy van érkezésem írni. A kora hajnali repülőtérre való indulás és az otthoni búcsúzkodás után Frankfurt felé vettük az irányt, ahol átszálltunk a világ legkirályabb repülőjére, az Airbus A380-asra, amiről volt kép az előző bejegyzésben.

A Lufthansára jellemző precizitás keveredett a világ legnagyobb utasszállítójával, érintőképernyős monitorok voltak, filmeztünk, zenét hallgattunk, Andi is nagyon jól bírta a repülést, ehhez a gép is hozzájárult, ami akkora, hogy alig éreztük, hogy repülünk. A gépen volt három kamera, aminek a képei között választhattunk, egy a gép alján, egy a farokszárnyon, egy pedig az orron, itt folyamatosan követhettük az eseményeket, a legjobb a leszállás volt. :)

henri-silberman-new-york-new-york-sky-over-manhattan.jpg

Leszállás után elég hosszú sort kellett kivárni az országba való belépésnél, majd egyből megtaláltuk a sofőrt aki kijött értünk és még három emberért egy kisbusszal. Több tízórás nem alvás után vacsorára ideértünk a táborba, ahol ismét furcsa érzés volt ismerős arcokkal találkozni a tömegben.

Azóta eltelt két nap, és minden kialakult. Andival a saloonban fogunk lakni, ami egy kétemeletes ház a laundry mellett. Abban a szobában, ahol tavaly Gábor és Réka laktak. Kitakarítottuk, a szobát is, meg a fürdőszobát is. Van még egy-két alakítani való, de szereztünk még tisztítószereket, úgyhogy nem lesz gond. Rajtunk kívül még Aaron, a mosoda főnöke és Jay Jay, egy jamaikai srác fog ott lakni, aki idén housekeeper lesz Krisztián vezetése alatt. Őt ugyanis housekeeping főnökké nevezték ki, azóta azon röhögünk, hogy az itteniek ezt óriási előléptetésként értékelve gratulálnak neki... :D

Néhány napon belül Anna is csatlakozik hozzánk, Krisztián barátnője. Egy új épületben fognak lakni, ami tőlünk elég messze lesz, viszont minden vadonatúj, nagyon szép szobájuk lesz, olyan mint egy szálloda. Addig pedig Krisztián velünk alszik fent, sokat nevetünk, gyakorlatilag mindenen. :)

Ma dolgoztunk először, őszintén szólva a két év mosogatás után elég lightosnak nevezném, amit csinálnuk kell, Aaronon, Andin és rajtam kívül Stephanie, egy jamaikai lány és Piotr egy lengyel srác dolgozik még ott. Elvileg kapunk még embereket, de itt általában semmit nem lehet biztosra tudni.

A táborba való lejutás körül (a laundry jó 15 perc sétára van) volt egy kis mizéria, ugyanis idéntől a gatorrel már nem lehet felmenni mert hangos, de a kisbuszt továbbra is használhatjuk, így azzal tudunk lejönni, a gatorrel pedig a táboron belül mozoghatunk, ha kell. Mivel én eléggé nem rendelkezem jogosítvánnyal, így a kisbusz vezetésének nemes feladata Andira hárul, de nagyon ügyes egyre jobban megy neki. :)
Az időjárás elég kaka, állandóan esik és nagyon hideg van, most éjszaka lesz elvileg a leghidegebb, 6 fokot mondanak, úgyhogy betáraztunk pokrócokból, elvégre mosodások vagyunk, vagy mi a fene. :)

Most épp Javiert várjuk, elvileg ma este kell ideérnie, jó lesz újra találkozni vele, majd a pálinkákat is megkapja, amiket hoztunk neki. Ja majdnem elfelejtettem, Barbarának odaadtuk az ajándékot, amit Andi hozott neki (kézzel hímzett kalocsai mintás terítő), nagyon örült neki, azóta már el is mesélte, hogy valamelyik kis asztalára kitette és mindent levett róla, hogy csak az legyen rajta. Olyan aranyos. :)

A képet - ki nem találtátok volna - de nem én fotóztam, de úgy döntöttem, hogy igyekszem a bejegyzésekhez valami jellemző illusztrációt beszúrni, ez meg tetszett.

Idővel újra jelentkezem, puszilunk mindenkit! :)

ui.: Krisztián felhívta a figyelmemet, hogy nem írtam az érkezéséről. Nos, aznapra vártuk, amikor mi is ideértünk, csak pár órával későbbre. Vártuk, vártuk, de csak nem akart jönni. Este fél 10 körül még mentünk egy kört Aaronnel, a kocsijával a táborban, de Krisztiánnak nyomát sem láttuk. Nem tudtuk elképzelni mi történhetett, izgultunk, de hulla fáradtak voltunk, úgyhogy lefeküdtünk aludni. Mély álmunkból dörömbölés ébresztett minket. Tudni kell, hogy első este Aaron még nem aludt a házban, tehát ketten voltunk egy kétemeletes házban, az erdő és a főút mellett a sötétben, amikor valaki kopogott az ajtónkon...kiszóltunk, elég vicces módon magyarul, és szerencsére Krisztiánt találtam az ajtóban, amikor kómás fejjel pizsamában ajtót nyitottam. Bejött, én visszafeküdtem, elkezdte mesélni, hogy 4 órás csúszással indult a gépe, mert szerelni kellett, de a történetet egészében csak másnap tudtam összerakni, ugyanis nagyjából a harmadik szava után elaludtam és az ébresztő keltett reggel, nagyon jól esett az alvás. :)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rudiusa.blog.hu/api/trackback/id/tr84566063

w.evita 2012.06.05. 08:38:08

Szia Manócska!!
Annyira örülök, hogy minden jól ment az utazás alatt, és biztosan nagyon állat volt az Airbus.
Tök jó, hogy az idén lájtosabb munka lesz, biztosan nagyon klasszul alakul majd minden.
Puszilunk mindkettőtöket!! Csók: Anci

ketike 2012.06.05. 17:08:00

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy épségben megérkeztetek és látom már nem fogunk unatkozni, jó lesz ez a nyár is!! :-)) Tudatlan vagyok angolból, légyszi fordíts, mi az a housekeeper, meg a gator az a nyitott járgány,amit képen is láttunk már? :-)
Gondolom, hogy röpke 2 nap után még alig van meló a mosodába, de mi lesz később, ha tele lesz a tábor skacokkal??
Na, nem veszem el a kedvetek! SOK PUSZI NEKTEK!!!!!

w.padre 2012.06.05. 18:01:09

Szasz Apafej! Nekem már megint kezd a Rejtői képvilág beugrani,Jar Jarral és Aeron mennel aki még góré is a rendkívüli ereje mellett.Ketinának segítve a gátőr nállunk is ismert foglalkozás, a "háziállat tartóról "nem is beszélve .Tök jó, hogy már ismerős figurákkal vagytok együtt, ez sokat fog segíteni, a könnyed munka pedig igen egészséges,ami köztudott .Mifelénk minden ok., kezdjük kiheverni a hétvégi fanyűvés fáradalmait,kivégeztem két garnitúra baltát és a Zsűlient csak most fogom, ugyanis az általa kölcsönadott fanyűvő eszcájg nem kelt életre,igy kimerítő volt a nyűvés. Mill pusza és ölelbölel .! :)

AtaVica 2012.06.05. 20:46:29

Szia Öcsi! Izgi lehetett az a bizonyos kopogtatós est! Egyszer engem is felébresztett egy betörő, én kandallóvassal mentem ki ajtót nyitni!! :)Öltözzetek fel rendesen éjszakára, és Vigyi Magatokra!!! Millió pussszantásss!

ketike 2012.06.07. 21:41:28

@w.padre: köszi a fordítást!! :-)))) puszi!!
süti beállítások módosítása