HTML

Amerikába jöttünk

Kedves mindenki! Itten olvashatjátok - immár harmadszor - kalandjainkat az USA-ban. :)

Sajnos az utóbbi időben hol ezért, hol azért, pontosan nem is tudom, hogy miért, de eléggé elmaradtam a blogvezetéssel, ezért is viseli a fenti címet a bejegyzés. Sok mindenről kéne beszámolni, de így utólag már minden óhatatlanul is lerövidül, másrészt pedig tuti, hogy megint egy csomó dolgot kifelejtek, ami utána már a feledés homályába vész. :D

Még a múltkor, valamikor egy messzi-messzi időpontban (sajnos a történések pontos idejével nem leszek tisztában ebben a bejegyzésben) történt egy vicces/érdekes esemény. A gatorrel Andi, Krisztián és én (hárman is fel tudunk rá paszírozódni) a fenti irodánál voltunk, már nem is emlékszem, hogy miért. A gatoron volt az utánfutó is, előbbinek négy, utóbbinak két kereke van és megkönnyíti a zsákok szállítását, mivel több fér fel egy körre. Kikanyarodtam az iroda elől, amikor elég nagy csattanást hallottam magam mögül és a gator is mintha furcsán kezdett volna mozogni. Hátrafordultam és annyit láttam, hogy az utánfutó félig eldőlve csúszik mögöttünk, hátrafelé pedig valami kis fém alkatrész gurul, no meg egy egész kerék. "Szerencsére" a fenti iroda elég magasan van és már kikanyarodtam az útra, tehát a kerék elég gyors lejtmenetbe kezdett. Ekkor jöttem rá, hogy elhagytuk az utánfutó bal oldali kerekét. :D Krisztián és Andi kiugrottak a gatorből, Krisz ráeszmélt, hogy el kéne kapni a kereket, ami ekkor már gyorsuló gurulásba fogott, a lejtőn lefelé. Aaron ekkor épp az irodában volt Erricknél a testvérénél, utólag azon röhögtünk, hogy ők az egészből egy csattanást észlelhettek, majd azt, hogy egy kerék gurul le a lejtőn, őt követi a loholó Krisztián. :D Szerencsére épp senki nem jött az úton, így baleset nélkül megúsztuk a dolgot. Arra jártak épp a maintanance-es srácok, akik ilyen mindent megszerelőnek vannak itt, később el is vitték, és pár nap alatt megcsinálták, így újra van utánfutónk. :)

Múlt héten bemutatták az új Batman filmet, volt is egy mozi az egyik lazy dayen. Mi nem mentünk el rá, mert ez a gyerekeknek volt és ezúttal nem volt biztos hogy beférnénk, meg Anna is dolgozott még, és inkább együtt akartuk volna megnézni. Úgy volt, hogy szombaton lesz egy mozi a staffnak is, ez végül kútba esett, úgyhogy sajnos még mindig nem láttuk a filmet. Úgy néz ki, hogy a következő (már utolsó, ez tök durva) sessionben lesz egy mozi, remélhetőleg a Batman film, mindenki azt akarja látni.

Szintén a múlt hét valamelyik napján bemondták ebédnél, hogy délután kettő és hat között valamikorra nagyon rossz időt várnak,heves esővel, erős széllel, úgyhogy mindenki vigyázzon. Öt után nem sokkal Andi böngészte az időjárás jelentést, amikor hirtelen felugrott az amerikai oldalon, hogy figyelem, tornádó veszély. Gondolta megnézi, hogy hol lesz, aztán majdnem leestünk a székről amikor kiírta, hogy Hancock, NY. Az a legközelebbi település ide. :D Egy sor környékbeli kisvárosra kiadtak riasztást, tornádó veszéllyel. Azt írták, hogy olyan erős vihar jön, amiben tornádók is keletkezhetnek. Az egész itt végül erős esőben és szélben merült ki, meg egy néhány órás áram/víz szünetben, állítólag 1 millió embernek nem volt árama pár óráig. Szóval itt szerencsére nem volt vészes, összesen máshol azt hiszem két ember meghalt, mert vagy villám csapott beléjük, vagy fa dőlt az autójukra.

Vasárnap ismét voltunk Broadway show-n. :) Most a Newsies-t nézhettük meg, ismét ingyen. Az elmenetel körül volt egy kis kavarás, végül a jamaikai lány kivételével mindenki jött a laundryból (ja Aaron sem jött, de ő is a listán volt, na mindegy). Előbbi mostanában eléggé idegesítő volt, de néhány alkalmas heves ordibálás meghozta gyümölcsét és azóta ismét egész normális. :D Azt, hogy ennyien el tudjunk menni, úgy oldottuk meg, hogy pénteken kimostuk a pénteki és szombati, szombaton pedig a vasárnapi szennyest, így vasárnapra nem volt mosoda, ezért el tudtunk menni. Ismét külön staff busszal mentünk, előző este segítettünk szendvicseket gyártani az útra. Az előadás előtt volt kb. másfél óránk New Yorkban, a Times Squaretől egy utcányira volt a színház, így ismét be tudtuk sétálni. Voltunk Starbucksban, fotózkodtunk, ezek közül tettem fel párat facebookra is.

Az előadás is nagyon jó volt, bár a tavalyi Sister Act nekem még sokkal jobban tetszett. Itt főleg a tánc volt kiemelkedően jó, meg persze a díszletek, a daloktól most annyira nem estem le a székről, de nagyon jó volt ismét eljutni, meg ez inkább annak szól, hogy a Sister Actben ennyire jó volt az ének. Találtam is videórészletet az egyik legjobb számról a Newsiesből:

A történet amúgy 1899-ben játszódik New Yorkban, ahol a - magyarul szerintem rikkancsok lenne - newsies fellázadnak és sztrájkba lépnek, mert már 100 eladandó újságot nem 50, hanem 60 centért kapnak csak meg. A történet amúgy azt hiszem megtörtént eseményeken alapszik, van benne szerelmi szál is, a rikkancsok vezetője beleszeret egy újságíró lányba, aki természetesen, mint később kiderül a főgonosz (nekem egyébként az egyik kedvenc karakterem) Joseph Pulitzer (hoppá egy kis magyar vonatkozás) lánya. Szóval van bonyodalom, meg küzdés, szerelem, harcolás, barátság, kitartás, hogy aztán végül minden jó véget érjen, mindenki örüljön és persze táncoljon meg énekeljen.

Az előadás után egyébként tök jó volt, mert kb. 10-15 percre kijött a színpadra (már utcai ruhában) 5-6 szereplő, akiktől a French Woodsosok kérdezhettek. Összesen kb. 550-en voltunk, persze főleg gyerekek, őket nagyon érdekelte, hogyan lehet idáig eljutni, hiszen sokuk szintén broadway színész szeretne lenni. A színészek amúgy szimpatikusak és közvetlenek voltak, az utcán nem gondolnáém róluk, hogy mivel foglalkoznak.

Tegnap beszéltem Ronnal, a táborvezetővel, aki megengedte (nagyon aranyos és korrekt volt) hogy Bence itt aludjon majd pár éjszakát. Még nem tudjuk, hogy mikor tud jönni majd, de legalább biztosan itt maradhat majd kicsit. :) A gymezésünk sajnos most kicsit elmaradt, a múlt héten mindig volt valami (áramszünet, Broadway, lazy day), a mostanira meg kicsit lebetegedtünk, szerintem megfáztunk, a sűrű időjárásváltozás, meg a légkondik áldásos tevékenysége miatt, torokfájás, rossz közérzet, hőemelkedés, ilyesmik. Tegnap voltunk Hancockban pár mexikóival, vettünk amerikai neocitrant, (:D) azt iszogatjuk. Remélem sokat nem felejtettem ki, a következő bejegyzésig is puszilunk mindenkit! :)

ui.: Tegnap Andi megkereste neten, hogy hol tudjuk nézni az olimpiát, úgyhogy a tegnapi úszást már végre láttuk, olyan jó volt m1-et nézni. :) Cseh Laci meg a vízilabdás fiúk miatt idegbajt kaptam amúgy, de a többiekkel (úszók, kézi, női vízi) meg vagyok elégedve, remélem most már Cseh is felszívja magát. :)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rudiusa.blog.hu/api/trackback/id/tr564690825

w.evita 2012.08.02. 08:39:28

Szia Manócska!
Jól kitettél magadért, csak győztük olvasni az eseményeket. Így utólag értesülni a tornádó veszélyről sokkal nyugisabb volt, mint a tavalyi! ( nem hullott ki a hajunk) Szóval, jót nevettem a kerekes ügyön, elképzeltem ahogy kergetik Andiék a kereket! :) Itthon egyébként nincsenek ilyen poénos ügyek, egész nap nézem az olimpiát, mert a héten ugye lazy day-es hetem van! :) Megint kezd nagyon meleg lenni, fél kilenc van, és már most 29 fok van az irodában! ÁÁÁÁ!
Jövő hétre is baromi meleget mond, szívesen cseréltem volna Atáékkal, mert nekik, meg tök vacak idejük volt a Balatonon. Kúráljátok magatokat, gyógyuljatok! Puszilunk benneteket, vigyázni a tornádókkal, guruló kerekekkel, meg miegymás!!
Csóközön, Anci.

w.padre 2012.08.02. 17:45:30

Hali Apafej ! Szerencsétek volt a gátörrel elég soka anekdótát hallottam én is rólluk,föleg egy Pólika Pál nevezetűről,de érdekes módon az nem kerekes kivitelű volt.Úgy látszik ez már csak efféle vidék,vagy papucsot,vagy kereket kell kergetni, de mindkét sportág növeli a fizikumot és gyorsítja a reflexeket. Ja és az már végképp mázli, hogy vannak,arrafelé ilyen "maitánncos" srácok akik a zene és mozgás mellett barkácsolással is foglalkoznak,ilyen profi szinten.Nagyon jó képeket készítettél,vajon miért nem lepődtem meg ? :)Szurkolok ,hogy végre kifogjátok a battmant,tuti jó lehet.Ezeket a jó kis előadásokat viszont sorra ,szerencsésen kifogjátok.Zárom soraim,mielőbbi jobbulást kívánva az egész stábnak. Jövőhéten új hejszínről jelentkezünk,időjárás nem befojásol,ugyanis a sörözökben általában megfelelő mikróklíma az uralkodó.Visszük a laktokod,erről próbálunk majd jelentkezni.Vigyi-pusza-ölelbölel a atyád !u.i :Ja és hurrá ,hogy már ez az utolsó szasszon,ezt a frizurát, már annak idején sem díjjaztam ! :)

ketike 2012.08.02. 21:49:18

Szia Manó!

Jó volt olvasni már rólatok, nem unatkoztok, jó, hogy mindig történik vmi vicces! Mázli, hogy a tornádó elkerült benneteket, reméljük még egy hónapig nem is fog arra menni! Itthon most megint jön a hőség, utána meg várhatjuk a cunamit! Mostanában egyre durvább viharok vannak!
Nagyon klassz, hogy mindig eljuttok a brodway-re is!
Most van az eredmény hirdetése Cseh Lacinak, végre van egy bronz érme!
Nagyon Sok puszit küldök!!!!!!
Gyógyuljatok mihamarabb!!!! puszi!!!

AtaVica 2012.08.03. 05:15:55

Szia Öcsi!! Nagyon érdekes, és vicces storryt sikerült alkotnotok!! Mindig történik valami izgalmas, poénos megmozdulás!! A viharról hallottunk a tv-ben, de direkt nem szóltunk Anyáéknak róla (Így utólag könnyebb volt feldolgozni nekik)!! Gyógyulgassatok erőssen, és vigyázzatok Magatokra!! Sok puszi, ölelés!!!!!!!
süti beállítások módosítása